Over Meermens

In een notendop

  • Eigen album: Zever, zalving en een zeemanslied

  • Verkozen tot 'beste straatmuzikant'

  • Opgetreden op Labadoux, diverse Kleinkunst Festivallen, Vama Veche....

  • Samenwerkingen met Frank Vander linden, Augustijn Vermandere, Arne Vanhaecke, Kobe Sercu....

  • Te horen op Radio 2, Urgent.fm.... (zie 'Actualiteit')

  • Te lezen in diverse kranten (zie 'Actualiteit')

  • Podium gedeeld met Buurman, Rick De Leeuw, Willem en Augustijn Vermandere, Arne Vanhaecke, Kobe Sercu....

Bram Verstappen zag het levenslicht op 13 oktober 1992.


Na twaalf jaar nam hij voor het eerst een gitaar vast, alwaar hij prompt een eerste nummer mee fabriceerde. Naarmate de jaren vorderden leerde hij zichzelf ook enkele andere instrumenten aan (zoals piano, drum, cajon, basgitaar, saxofoon, mondharmonica...) en werkte hij steeds verder aan zijn nummers. Hij begon ook proza, poëzie en romans te schrijven en mede daardoor werden de teksten steeds persoonlijker en op hetzelfde moment ook universeler. Met zijn liedjes probeert hij te troosten, gelukkig te maken, gedachten te verzetten, maar vooral een antwoord te bieden op de vragen van elke dag.

Van 2015 tot 2018 trad Bram op onder de naam 'Farse', maar op 19 april 2018 moest hij deze naam noodgedwongen en met pijn in het hart de rug toekeren. Sindsdien luistert hij naar 'Meermens', een naam die enerzijds zijn passie voor de zee als muze illustreert, en anderzijds duidt dat hij jullie met zijn nummers wil uitnodigen om opnieuw 'meer mens' te worden.

Bovendien krijgt Meermens sinds 2018 soms ook versterking van een saxofonist, die met zijn wondermooie klanken het geheel ondersteunt.

Door op te treden op zowel kleine als grote podia, probeert Meermens een steeds groter publiek te bereiken. In 2017 mocht Meermens (toen nog onder de naam 'Farse') spelen op de buskerstage van Vama Veche. Bovendien werd hij datzelfde jaar door publiek en jury uit 150 inzendingen verkozen tot beste straatmuzikant, als winnaar van het StraatMuziek Festival van Roeselare. Hierna haalde hij ook regelmatig de krant met een artikel en was hij te horen op verschillende radiozenders, waaronder Urgent.fm. In 2019 bracht hij zijn eerste full-album 'Zever, zalving en een zeemandslied' uit, waarop ook Augustijn Vermandere en Frank Vander linden even te horen zijn. Dit album stelde hij voor op het kleinkunst festival in Oostende en deelde hij het podium met onder andere Willem en Augustijn Vermandere, Buurman, Rick De Leeuw.... Hij mocht ook al het voorprogramma van Arne Vanhaecke en Kobe Sercu verzorgen en was te horen op Radio 2.

© 2020 door Bram Verstappen

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now